AMANETI/ Jamani refùzon kërkesën e Jusufit

Bora shkon në kòmìsàriat, bashkë me vajzën që ka hèdhur shpìfjèn mbi Neslihanin. Me ndìhmën e tij dhe pèrpjèket që ai bëri për Neslihanin, vajza tjetër tèrhoqì pàdìnë dhe Neslihani u lirùa. Në sytë e Neslihanit, por edhe të Fëratit, Bora tashmë është hèròi i saj. Edhe kur shkon në shtëpi, gjatë gjithë kohës, Neslihani mendon se si ai arriti ta shpètònte nga hèkurat e qèlìsë. Ndërsa Fërati, nuk e hèq dot nga mendja Neslihanin. Aliu e kupton dhe prandaj i shkon pranë, duke i sùgjeruar që të mos i lèrë të hùmbàsin ndjenjat e tij.

Fërati nuk gjen dot jùstifìkim me çfarë t’i dalë më para Neslihanit, prandaj e ndìhmon Aliu, duke i dhënë idenë se mund ta ftojë për një kafe, në falenderim të kèkut që i ka sjellur ditë më parë në kòmìsàriat. Nga ana tjetër, në shtëpinë ku Neslihani punon, gjendja mes Jamanit dhe Seherit vetëm sa vjen e pèrkèqèsohet. Megjithatë, falë ròlit të përkrýer që Jamani lùan para shèrbìmeve sòcìale, ato arrijnë ta fitojnë njëherë e mirë kùjdestàrinë e Jusufit. Edhe ky i fundit, jep dèklaratë para punonjëseve të shèrbìmeve sòcìale.

Dèklarata Jusufit gjithashtu ka një ndìkìm të madh, prandaj ato vendosin se vendi më i shèndoshë ku Jusufi mund të rrìtet, është pranë tezes dhe xhaxhait të tij. Atë natë, Seheri bìe të flejë sërish e vetme në dhomë, duke përqàfuar fotografinë e nënës së saj të ndjerë, teksa nga sytë vetëm i rrjedhin lòt. Jusufi vjen në dhomën e tyre duke qàrë, dhe tregon se ka parë një màkth shumë të tmèrrshèm, prandaj do donte që të flinte në mèsin e tyre. Për herë të parë, mllèfì i Jamanit ndaj Seherit është më i madh se dashuria tij për Jusufin.

Ai e refùzon Jusufin duke thënë se ka punë deri vonë atë natë, prandaj largohet. Të nesërmen në mëngjes, në shtëpinë e tyre vazhdojnë tènsìonet, sepse Neslihani nuk e fàl dòt tezen e saj që ka menduar se ajo mund të kishte vjèdhùr me të vèrtetë. Tènsìoni vazhdon edhe në vende të tjera. Në kòmìsàriat, Ibrahimi dòrëzòn para Aliut dòsjèt e ngèlùra përgjýsmë dhe ikën njëherë e mirë nga puna, edhe pse Kàraja e shikon me sytë e pèrgjèrùara që të mos largohet. Të njëjtën pròblèm dìskuton edhe Aliu me Kirazin, e cila ndihet pjesërisht fàjtòre për lèndìmin e Ibos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*