AMANETI/Jamani shòkon Ikbalin me vendimin e tij

Kirazi nuk mùnd të qëndrojë më në shtëpinë e  xhaxha Osmanit, pasi dëgjoi mënyrën se si Aliu e krítíkoi që e kishte ndíhmuar atë. Prandaj, e falenderon shumë për gjithçka ka bërë dhe i lë të dijë se po làrgohet për tek Sibeli, shoqja saj. Ajo génjen sepse Sibeli nuk e prét më në shtëpi pasi vëllai Kirazit e kércénoi, por, nuk dëshiron t’i hapë më pròbleme Osmanit. Ky i fùndit kùndërshtòn shumë por nuk arrin t’ia ndrýshojë mendjen Kirazit. Në derë, teksa përshëndetet me të, Kirazi shikon Osmanin që vë dorën në gjòksin e tij.

Me aq sa Kirazi kupton, ai ndjén thérje, dhe duke menduar me vete atë moment, pasi që është làrguar nga shtëpia, ajo rikthen në mendje pamjen e kutisë së ilàçeve. Kirazi arrin të kuptojë në kohë që Osmani ka pírë gàbimisht një hap më tepër nga se duhej. Ajo kthehet në shtëpi në momentin më krítík, por për fàtin e tij të mirë, Osmani arrin ta hapë derën para se të hùmbasë ndjénjat e të bjérë në tokë. Nga ana tjetër, Jamani takon Zijanë në hyrje të oborrit, sapo vjen në shtëpi. Zijaja është i vétmi person të cilit Jamani i jép llogari.

Kështu, i premton se nuk do làrgohet më asnjëherë pa e làjmëruar, që ai të mos mbàjë mérak. Ai hyn brenda në shtëpi, shkon në dhomën e Seherit fillimisht dhe i lë ilàçet mbi tavolinë. Jamani shikon Seherin të djérsitur nga témperatura dhe i afrohet pranë teksa ajo është në gjumë. Ai kùjdeset për të por sapo Seheri zgjohet, ai hédh një hap mbrapa dhe híqet síkur nuk po bënte asgjë për témpératurën e saj. Seheri i kërkon që të takojë Jusufin, sepse nipi tyre është mérzítur duke menduar që xhaxhai tij i është névríkosur.

Gjatë asaj kohe, Zuhali qëndron vetëm në telefon, duke u mùnduar të komunikojë me shoqërinë e përbàshkët që ka pàsur me Mertin. Në asnjë lloj mënyre, ajo nuk arrin të lídhet me të. Qëndrimi i gjatë i Zuhalit në telefon, e névríkos ende më tepër Ikbalin, e cila ka mësuar mbi plàgòsjen e Seherit dhe këtë e pàndeh tërësisht një lòjë të sajën për t’u héqur si shpétímtarja e Jamanit. Më pas ùlen të drekojnë dhe Jamani i lë të gjithë gojëhapur duke i kërkuar Adaletit që të hapë një servis më shumë për Seherin dhe lë të dijë se që nga ai moment e tùtje, ajo do ulet në sofër me gjithë të tjerët.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*