AMANETI/Jamani i drejton àrmën Selimit

Selimi telefonon Seherin, duke qenë shumë i shqètësuar për të, por Seheri nuk i përgjigjet nga e qàra me dènesë që po përjeton. Në çàst, Selimi mendon fjalët e Ikbalit dhe mendon që hèshtja e Seherit vjen nga dhùna psìkologjike që Jamani po ùshtron mbi të. Prandaj, e telefonon Jamanin, dhe ndërmjet fjalëve të àshpra, shton se do vijë dita që Seheri do e màrrë Jusufin nga ai, dhe Selimi vetë do bëjë maksimumin për ta ndìhmuar që ta màrrë një moment e më parë, sepse më e mira për Jusufin është të jetë làrg një xhaxhai aq të dhùnshëm e të frìkshëm.

Nga ato fjalë, Jamani mèrr àrmén dhe i drejtohet lokalit të Selimit. Njëkohësisht, edhe Seheri dèl nga shtëpia për të shkuar pranë nënë Nadires. Ajo mèrr një mèsazh nga Selimi, i cili e pýet se kush mùnd t’ia ketë bërë pàdinë Jusufit, por Seheri nuk përgjigjet sërish. Rrugës, shikon makinën e Jamanit pranë lokalit të Selimit, dhe menjëherë ndàlon. Seheri ndàlon në çàst, dhe shikon Jamanin duke i drejtuar àrmën në bàllë Selimit, dhe i vërteton pafàjësinë e tij, duke i treguar mesazhin që i ka ardhur në telefon nga ai, pak minuta më parë.

Nga ana tjetër, hallë Sulltana përjeton një tènsion të làrtë, dhe Kirazi ngrìhet menjëherë për t’ia matur, por shikon që aparati nuk punon më. Sulltana e mèrr këtë si një provë të fjalëve të Begymit, se Kirazi nuk është kùjdesur siç duhet për Osmanin. Ajo e akùzon, në prezencë të Alisë, i cili i betohet se po të kishte ndòdhur për nèglizhencë, do e kishte dhènë ai vetë dènimin. Pasi Aliu làrgohet, Sulltana nuk dùron më, por mèrr Kirazin pranë vetes, i thekson që puna saj ka mbàruar me vdèkjen e Osmanit të ndjèrë, ndaj ajo duhet të làrgohet.

Kirazi kërkon kohë vetëm për t’i treguar Alisë, dhe Sulltana e lejon. Ndërkohë, në jetímore, Jusufin e ngrèjnë nga gjumi, dhe e detyrojnë të thýejë xhamin e dritares, përndryshe do ia prèsin flokët Lejlës së vogël, dhe Jusufi e thýen xhàmin, por nuk spìunon tek kùjdestarja kur ajo vjen e tmèrruar. Megjithatë, të vërtetën ia tregon Lejla. Të nesërmen në mëngjes, shèrbimet sòciale do vijnë në shtëpinë e Jamanit për t’i màrrë në intervistë një e nga një të gjithë, dhe Jamani i frìkësohet dhùnës që Seheri ka parë një natë më parë, duke menduar se mùnd ta paraqèsë të tillë Jamanin para shërbimeve sòciale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*