AMANETI/Jamani i drejton àrmën Seherit

Jamani pret gjatë gjithë kohës me sytë hapur që ndokush t’i vijë e t’ia marrë Jusufin. Frìka se do e shkèpusin sërish nga ai, e ka bërë ende më paranòjak. Teksa qëndron i vetëm brenda në shtëpi, ndërsa Jusufi është jashtë në oborr duke luajtur, Jamani gjen shallin e qafës së Kirazit, që Jusufi e mban pranë vetes me fanàtizëm. Në fshèhtësi, ai i merr erë gjatë, derisa një zhùrmë ia tèrheq atij vëmendjen. Ai del menjëherë jàshtë me àrmé në dorë të cilën ia drejton Seherit, pa e parë se është ajo. Sapo e shikon Seherin dhe Jusufin që vrapon pas saj, Jamani e fut àrmén sërish në brez.

Seheri i tregon se pavàrësisht se ka arritur t’i gjèjë, ajo nuk i ka treguar askujt dhe nuk i ka lénë askujt të kuptojë se çfarë po ndodh, por, kërkon një shpjegim nga Jamani se çfarë mendon të bëjë me Jusufin që ka mbètur në mes të të gjithave. Jamani ùlëret tek i thotë se nuk ka më fòrcë për të duruar një tjetër hùmbje të Jusufit, ndaj do bëjë çfarëdo gjëje që të jetë e nevojshme dhe nuk do e léshojë më Jusufin para askujt. Pranë tyre, shkon një zonjë e moshuar e cila nga vèshtirësitë e jetës e ka hùmbur lògjikën dhe kujtesën.

Në mendjen e saj, Jamani dhe Jusufi kanë emër tjetër, ato janë baba e bir dhe Seheri është bashkëshòrtja e Jamanit. Për të mos e mèrzitur të gjòrën plakë, Seheri bìe dakord që ta vazhdojnë atë lojë. Gjatë asaj kohe, Ikbali e ka hùmbur fare tòruan duke mos e parashikuar aspak se si do marrin ngjàrjet në të ardhmen. Për të mësuar diçka më shumë, ajo dërgon Zuhalin pranë Nedimit. Ky i fùndit, e kupton se çfarë po pëpìqet të bëjë Zuhali dhe e ruan veten mirë që të mos nxjerrë asnjë të dhënë mbi vendodhjen e Jamanit dhe Jusufit.

Nga ana tjetër, Sulltana kèqkupton tërësisht çdo sjellje dhe butësi të Kirazit, duke e pàndehur atë si një të pàfytyrë që e shkèputi Alinë nga Begymi, për ta bërë për vete. Ajo e ofèndon àshpër në kàrakter Kirazin, gjë që e lèndon si asnjëherë më parë. Sulltana e paralàjmëron të ketë shumë kùjdes me çdo lloj sjelljeje sepse nuk do e tòlerojë për Alinë. Që atë ditë, e ndjerë tepër e ulùr nga ato fjalë, Kirazi ndryshon sjellje ndaj Alisë, duke u treguar shumë më e ftohtë, duke e shmangur dhe duke làrguar shikimin nga ai, derisa e vëren edhe Sulltana, e cila e përgëzon Kirazin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*