AMANETI/Ikbalit i del situata nga duart

Seheri rikthehet në shtëpi e tràumatízuar, pasi arrin të kuptojë se Jamani e ka gràbítur Jusufin. Sado që ajo e telefonon pa ndàlim, Jamani nuk i përgjigjet. Ikbali i dél përpara sapo shikon Seherin, dhe mbétet pa fjalë kur dëgjon nga ajo se çfarë ka bërë Jamani. E shokuar, Ibali shkon pranë Zuhalit, për t’i treguar çfarë mësoi nga Seheri dhe të dyja pranojnë se planet u morën për térs dhe situata u ka dalë nga duart. Ikbali sugjeron që të telefonojnë Nedimin, si personi më i afërt dhe krahu i djathtë i Jamanit, por as ai nuk përgjigjet.

Nga ana tjetër, Sulltana débaton me Alinë mbi Kirazin por Aliu i tregon të gjithë ngjàrjen që nga fillimi se si Kirazi ka mbërritur në shtëpinë e tyre dhe i thekson së tepërmi se në frymën e fundit, Osmani ia ka lénë atë amanet për gjatë gjithë jetës, ndaj çfarëdo që t’i dalë përpara, ai nuk do héqë dorë nga mbròjtja Kirazit. Sulltana névrikòset dhe nuk pranon as të darkojë me to, por qëndron në një qoshe, për të dëgjuar fshéhurazi se çfarë do flasin ato të dy me njëri tjetrin. Ajo pérgjon të gjithë bisedën, por nuk kupton asgjë.

Sado që Kirazi mùndohet të qétësojë nérvat e Alisë duke i thënë atij se Sulltana nuk është me qëllim të kéq, por flet nga dhémbja e madhe që ka hùmbur vëllanë, se duhet ta respektojnë dhe të mos ia diskutojnë fjalën pasi është më e madhja e asaj shtëpie e çdo fjalë me rradhë, Sulltana nuk kupton asgjë. Ajo i pàndeh të gjitha lojëra të Kirazit për të bërë për vete ende më shumë Alinë. Kështu, Sulltana pret vetëm që Kirazi të ngélet e vétme, për t’i thënë se nuk do e ketë të lehtë me të dhe nuk do e lérë të qetë në atë shtëpi.

Të nesërmen në mëngjes, në derën e tyre troket Begymi, tepër e lumtur që Kirazi nuk është më pjesë e asaj shtëpie, dhe ngélet e shtàngur kur e shikon Kirazin që i hap derën. Ajo kërkon llògari nga Sulltana për prezencën e Kirazit aty, por, Sulltana nuk i thotë dot gjithë të vërtetën se si Kirazi po fshíhet nga pòlícia dhe rrézíkohet edhe Aliu nëse ajo zbùlohet, prandaj përmend vetëm se Osmani ia ka lénë amanet Alisë dhe ky i fundit nuk pranon të héqë dorë nga ajo, për asnjë lloj arsye dhe këtë, ia thotë vetë Aliu Kirazit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*