AMANETI/Fati Jusufit i përngjason fatit të Jamanit

Jusufi dërgohet në ambjentin e jetímores, derisa të krýhen procedurat e kòntrollit për të dhe të jepet vendimi nëse Jusufi do jetë më mirë në shtëpinë e tij apo në duart e shtetit. Jamani i premton se nuk do e lérë gjatë aty, ndërsa Seheri i kërkon që të sillet sa më mirë dhe t’i dëgjojë sa më shumë kùjdestaret e tij, sepse vètëm kështu do mund të dalë një moment e më parë. Jusufi i përqafon shumë, dhe fùtet brenda ku përqèshet nga djemtë që gjèn, por edhe mbèshtetet nga një vajzë e vogël, që fshìn lotët e pàndalur të Jusufit.

Jamani kujton ditën kur ai është bràktisur nga nëna tij, por mblèdh veten dhe kthehet në shtëpi. Atje, i del para Zijaja, i cili mes lòtësh i kërkon Jamanit që të mos e lèjojë Jusufin që të qëndrojë në jetimore, sepse ato vetë e kanë pròvuar se çfarë do të thotë të qëndrosh në jètimore. Frìka e Jamanit, është që fàti i Jusufit të mos i përngjàsojë àspak fatit të tij. Jusufi prèt gjithë ditën në drìtare, duke shprèsuar se do shkojnë ta màrrin, dhe për këtë, fëmijët e tjerë e përqèshin, si dhe i sigùrojnë që nuk do shkojë àskush ta màrrë më, ashtu siç nuk i kanë màrrë ato.

Nga ana tjetër, Begymi lèhtësohet shumë nga vdèkja e Osmanit. Edhe pse ajo lòton si gjithë të tjerët, lotët e saj janë lotë gëzimi, sepse kështu àskush nuk do e mësojë ndònjëherë se si i ka àrdhur Osmanit infràkti në zemër. Për më tepër, që në momentin e parë që Osmani u shtrua, dòktori pèrgëzoi Begymin që kishte bërë siç duhej ndërhýrjen e parë dhe kishte shpètuar në atë moment Osmanin. Duke màrrë shkàs edhe se janë në ditë hìdhërimi, Begymi përfiton ende më shumë dhe nuk shkèputet fare nga Aliu.

Ky i fùndit e përmban veten, për të ngùshëlluar Kirazin që e ka lèshuar veten totalisht, dhe nuk mùnd t’i thotë àsgjë Begymit, që vètëm sa po i ndìhmon që të krýejnë çdo lloj gjëje. Ajo ofròhet të shkojë në aeroport për të màrrë që aty hallën e Alisë, motrën e të ndjerit xhaxha Osman. Sakàq, Ikbali feston me Zuhalin ìkjen e Jusufit. Ajo tashmë është e bìndur se nuk do e kenë më në shtëpi dhe nuk do jetë më një rrèzik për të bashkuar Jamanin me Seherin me njëri tjetrin. Por sa do zgjasë gëzimi i Ikbalit dhe fshèhja saj?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*