Doktori i Mrekullive/ Kùrthet për Alinë kanë filluar të planífíkohen

Para stafit drejtues të spìtalit, Ali duhet të tregojë arsyen se përse ka zgjédhur të ketë profesionin e kírurgut. Ai i tregon të gjithë ngjàrjen se si e ka hùmbur vëllanë e tij në moshë të vogël, dhe se ka qenë ai që e donte më shumë se të gjithë të tjerët. Arsyeja pse Ali ka zgjedhur kírurgun si profesion, është që fëmijët të rriten, të mos shkojnë në Parajsë në moshë të vogël por të bëhen të mëdhenj dhe të krijojnë familjet e tyre e të shpërndàjnë shumë dashuri. Si dhe për të blerë një biçikletë. Mes të qeshurash, Beliz ngrihet dhe si drejtore e spìtalit e përgëzon Alinë për punën e re që filloi.

Por, doktor Fermani nuk është dakord që të ketë Alinë si asistentin e tij e të punojë me të. Ai ia shpreh shqétësimin e tij doktor Adilit. Ky i fundit, i kujton Fermanit se kur ai ka filluar punën në atë spìtal, askush nuk ka patur besim tek aftësitë e tij por me qëndrimin afër të doktor Adilit, ai sot ka arrítur të bëhet kírurgu më i mirë. Kërkesa tij ndàj doktor Fermanit është që t’i qëndrojë afër Aliut njëlloj siç Adili Fermanit.

E papritura do jetë mbi motrën e Belizit dhe drejtorit të sektorit. Këvëllxhë dhe Tanzhu janë bërë bashkë për të rrézuar Belizin e për të marrë ato spìtalin për vetet e tyre. Ato i premtojnë njëri tjetrit se do bëjnë të pamùndurën që të përzíejnë në çdo punë Alinë, që ai të gàbojë, e bashkë me të , të largohet edhe Adili. Pa Adilin Belizi nuk arrín dot të drejtojë spìtalin, ndaj dhe mbétet spìtali dhe milionat, për Këvëllxhën dhe Tanzhunë.

Në opéràcion e parë që Ali ka për të màrrë pjesë, Fermani nuk e léjon të prékë asgjë. Ai i thotë se vetëm ka për të parë. Këtë e mérr vesh Tanzhu i cili menjëherë ndërhýn për t’i treguar Fermanit se është ai kryetari tyre dhe vendos ai se kush do punojë, ndaj dhe ai vendos t’i japë Alisë të njëjtat punë si asístentëve të tjerë. Fermani sërish nuk është dakord por nuk ka pùshtet të vendosë mbi fjalën e Tanzhusë. Brenda pak çasteve vjen një rast urgjént dhe Ali mbétet i mpírë para pacíentit, duke mos vepruar aspàk. Për fatin e tij të mirë vjen Nazllë dhe e nxjérr nga situata. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*