8 Mitet për jetën bashkëshortore që nuk mund të injoroni tani e tutje, thënë nga një terapist çiftesh

1. Bashkëshorti juaj duhet të jetë miku juaj më i mirë dhe duhet të ketë një marrëveshje midis jush.
Disa studime tregojnë se marrëdhëniet e ngushta ndikojnë në sensin tonë të mirëqenies. Mund të ekzistojnë mënyra të ndryshme të lidhjes për një çift. Por akoma, terapistët thonë që nuk ekziston një rregull i tillë që thotë që partneri juaj duhet të jetë shoku juaj më i mirë ose një person i cili fjalë për fjalë e di gjithçka që po ndodh me ju. Dhe ata nuk duhet të gërvishtin kurrizin sa herë që i kërkon.

Është në rregull të kesh pak hapësirë ​​dhe thashetheme me shoqen tënde të fëmijërisë, në vend të bashkëshortit. Ju duhet të keni marrëdhënien që të dy dëshironi dhe besoni se është e shëndetshme.

2. Të punosh shumë për një marrëdhënie do të thotë që je me një person të gabuar.

Nëse martesa juaj nuk është një përrallë, është krejt normale. Një marrëdhënie është një udhëtim dhe nëse një çift është së bashku për një kohë të gjatë dhe ende i lumtur, do të thotë se ka pasur shumë punë në të.

Të gjithë kemi çështje, por vetë-ndërgjegjësimi na ndihmon të arrijmë në një nivel të ri. Duke qenë të mbërthyer në mendimin se partneri juaj nuk ju kupton ,nuk do të ndryshoni asgjë.

3. Martesa është qëllimi i jetës suaj.

Marrëdhëniet nuk mund t’ju ndihmojnë të gjendeni ose të jeni vetvetja. Nëse jeni në depresion, duhet të gjeni rrënjën e problemit dhe të mbani mend se martesa nuk mund ta rregullojë atë.

Victoria Beckham (victoriabeckham / 28.11.2019): Happy Thanksgiving to all those celebrating today Kisses from us all xxxSupplied by Instagram.com/face to face

Por gjëja që ju mund të bëni është të zhvilloni aftësi të shëndetshme të komunikimit. Plus duhet të dini që nuk ka diçka të tillë si përfeksioni.

4. Ciftet e lumtura nuk debatojnë asnjëherë dhe gjithmonë bëjnë njëlloj kompromisi.

Sipas psikologëve, konflikti është pjesë e një marrëdhënie intime normale. Nëse 2 prej jush argumentojnë, nuk ka nevojë të mendoni se gjithçka duhet të përfundojë. Ju thjesht nuk mund të shmangni përleshjet në çdo marrëdhënie.

Po, çiftet e lumtura luftojnë gjithashtu, por gjëja kryesore është të dalim në konkluzionet e duhura, të falim njëri-tjetrin dhe të kemi një bisedë të gjatë, thotë Larry Shushansky.

Jay-Z and Beyonce watch Game 1 of an NBA basketball second-round playoff series between the Golden State Warriors and the New Orleans Pelicans on Saturday, April 28, 2018, in Oakland, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

5. Gjithmonë të qenit i këndshëm dhe fleksibël bën një martesë të lumtur.

Sakrifica dhe të viktimizosh veten gjatë gjithë kohës nuk është shenjë e një martese të ekuilibruar. Është e mrekullueshme kur e doni një person aq shumë, sa nuk prisni asgjë në këmbim, por në praktikë, së pari duhet të respektoni veten. Doktor Larry Shushansky thotë se dashuria e pakushtëzuar është manipuluese dhe emocionalisht shtypëse.

Ndërgjegjësimi dhe shkëmbimi i ndërsjellë janë të rëndësishme për të gjithë çiftet. Që të jetë e mundur të keni një marrëdhënie paqësore, duhet të ekzistojnë kushte dhe kufij të arsyeshëm që partneri duhet të përmbushë.

6.Çiftet e lumtura bëjnë gjithçka bashkë dhe plotësojnë të gjitha nevojat e njëri-tjetrit.

Terapistët konfirmojnë se mbingarkesa mund të çojë në ulje të intimitetit. Njerëzit e martuar kanë nevojë edhe për miq dhe marrja e një pushimi nga njëri-tjetri është i shëndetshëm. Është e rëndësishme të keni hobin tuaj përsonal dhe një jetë të veçantë, dhe është normale të dilni me miqtë pa bashkëshortin ndonjëherë. E gjitha varet nga mënyra sesi bashkëveproni ndërsa përpiqeni të ndiqni ato interesa.

Coni Momoa, Jason Mamoa, Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa, Lisa Bonet, Lola Iolani Momoa at the Premiere of Warner Bros’ “”Aquaman”” held at the …

7. Stresi është i keq për marrëdhëniet.

Stresi nuk është gjithmonë i keq për marrëdhënien tuaj. Ka disa sfida që ju shtyjnë të rriteni, si të martoheni, të vendosni të keni fëmijë ose të ndryshoni punën tuaj.

Për më tepër, tensioni ndihmon për t’i bërë marrëdhëniet dinamike, dhe jo të ndenjura. Por asnjëherë mos shikoni çifte të tjera duke mos u vetëkënaqur me familjen tuaj, do të merrni nervozë për shkak të stereotipeve. Dhe neurozat e problemet e personalitetit mund ta shkatërrojnë atë./Burimi:BrightSide/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*