10 Zakone të gjuhes së trupit që të gjithë ne duhet ti shmangim

Ne jo gjithmonë vërejmë se çfarë po bëjmë me këmbët, duart tona ose shprehjen e fytyrës ndërsa njerëzit e tjerë janë përreth nesh. Mund edhe të mos e mendojmë se ato gjëra janë të rëndësishme. Por gjuha e trupit në të vërtetë mund të thotë shumë për personalitetin dhe ndjenjat tona.
Gjuha e trupit, mund të ju ndihmojë të bëni një përshtypje të mirë dhe të merrni punën e ëndrrave tuaja, ose, përkundrazi, t’i bëni njerëzit të ju shmangin.

1. Qëndrimi juaj.

Qëndrimi juaj mund të thotë shumë për nivelin tuaj të vetëbesimit. Nëse jeni duke kryqëzuar duart, do të tregojë se po ndjeheni të pasigurt. Nëse nuk e rregulloni qëndrimin tuaj, ai mund të bëhet zakon dhe do ta bëni atë edhe nëse nuk jeni në një situatë që ju bën të ndjeheni të shqetësuar.
Njerëzit e shohin atë si një shenjë të vetëvlerësimit të ulët.

2. Kryqëzimi i këmbëve ose krahëve.

Është e natyrshme që shumë njerëz të kalojnë krahët dhe këmbët kur ulen. Sidoqoftë, nëse po flisni me dikë, kjo mund t’ju bëjë të dukeni sikur keni nevojë të mbroheni, pra ndiheni të rrezikuar. Mund të dërgojë një mesazh që ju nuk jeni i hapur për të bashkëvepruar me një person tjetër ose të dëgjoni ate që ata kanë për të thënë, ose se ndjeheni të parehatshëm në praninë e tyre. Nëse i mbani krahët dhe këmbët tuaja të pakryqëzuara dhe duart tuaja të dukshme, do të shfaqeni më të besueshëm.

3. Prekja e gishtave.

Pavarësisht nëse ky është një zakon që keni në të gjitha kohërat, ose thjesht diçka që bëni në situata stresuese për të rehatuar veten, duhet të përpiqeni të ndaloni. Nëse rrotulloni flokët, prekni unazat, prekni gishtat dhe këmbët, ose kontrolloni vazhdimisht orën tuaj gjatë një bisede ose një takimi të rëndësishëm, mund të duket sikur jeni të mërzitur dhe si ju do të jeni më tepër diku tjetër.

4.Fërkimi i qafës.

Fërkimi i qafës mund të jetë diçka që bëni për të lehtësuar stresin. Apo ndoshta ju thjesht e bëni atë për të lehtësuar tensionin në atë zonë, edhe nëse asgjë nuk ju bën të shqetësoheni. Në çdo rast, jini të vetëdijshëm për atë që bëni me duart tuaja dhe përpiquni të shmangni ta bëni këtë sa më shumë që të jetë e mundur. Përndryshe mund të zbulojë ankthin dhe sikletin tuaj tek njerëzit e tjerë.

5. Kafshimi i thonjve.

Një zakon tjetër që u tregon njerëzve të tjerë se jeni nervoz është kafshimi i thonjve. Kjo mund të ju ndihmojë të lehtësoni stresin, por gjithashtu do t’ju reflektojë mënyrën se si ndiheni. Përveç kësaj, mund të jetë shqetësuese për personin me të cilin po flisni, dhe ata madje mund ta gjejnë atë të neveritshëm. Së fundmi, do të dëmtojë gjendjen e thonjve tuaj. Dhe meqenëse njerëzit ju gjykojnë për pamjen tuaj, ju mund të lini një përshtypje të keqe.

6.Kontakti i syve.

Shmangia e kontaktit me sy mund të tregojë se ju mungon besimi ose nuk ju pëlqen dikush, dhe madje mund të dukeni jo të besueshme. Nga ana tjetër, shikimi i ndezur intensivisht në sytë e personit tjetër mund të duket agresiv dhe t’i bëjë ata të ndjehen të pakëndshëm.

7. Hutimi në mënyre të pavetdijshme.

Duke u shpërqendruar kur dikush po flet është thjesht e pasjellshme, ndonjëherë ju as nuk e kuptoni që ju po e bëni atë. Ose edhe pse ju po i kushtoni vëmendje, ju jeni duke ngulur sytë në hapësirë, dhe të tjerët mund të mendojnë se nuk jeni duke dëgjuar. Mundohuni të tregoni që jeni duke dëgjuar në mënyrë aktive duke shikuar personin që po thotë diçka për ju, ose duke bërë diçka për t’i bërë ata të shohin qartë se i respektoni ata dhe se jeni i përfshirë në bisedë.

8. Rrotullimi i syve.

Rrotullimi i syve tuaj është një shenjë e qartë e mosrespektimit. Mund të jetë relativisht e padëmshme por është një veprim i komunikimit verbal qe tregon se jeni mërzitur dhe ngjan fyes.

9. Keni harruar të buzëqeshni.

Buzëqeshja është diçka që ne shpesh harrojmë ta bëjmë, veçanërisht në situata formale. Por është një mënyrë e shkëlqyeshme për të treguar besim dhe hapje. Gjithashtu mund të bëjë që njerëzit e tjerë të buzëqeshin mbrapa dhe të ndjehen më pozitivë dhe të hapur për ju në përgjithësi. Sidoqoftë, mos bëni buzëqeshje të rreme, sepse atëherë rrezikoni të shikoheni si të pasinqertë dhe të pabesueshëm.

10.Të qënit tepër i qetë.

Të jesh shumë i qetë mund të duket sikur nuk je i interesuar të bisedosh me një person tjetër dhe të dëgjosh ato që ata kanë për të thënë. Ngurtësia juaj gjithashtu mund t’i bëjë ata të ndjehen të shqetësuar. Mundohuni të tregoni një entuziazëm të vërtetë me shprehjet tuaja të fytyrës. Kjo mund t’ju ndihmojë të krijoni një përshtypje më pozitive.
A keni vërejtur ndonjë nga këto zakone të gjuhës së trupit në veten tuaj ose dike tjetër? Çfarë përshtypje lënë zakonisht njerëzit që bëjnë këto gjëra? Ne do të donim të dëgjonim mendimet tuaja në komente!/Burimi:Brightside/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*